Novice

11. Hermann Senoner turnir, Selva, Val Gardena

20. Marec 2016, 23:58

Za nami je še zadnji turinir za sezono 2015/2016. Racmani so se izkazali in vsem je potihem žal, da se je sezona iztekla. 

Tokrat so svojo moč, znanje, voljo, veselje in moštveni duh pokazali na turnirju posvečenem Hermannu Senonerju v Val Gardeni, natančneje v kraju Selva di Gardena. Turnir, ki je potekal pretekli konec tedna (19. in 20. marec) je še enkrat več pokazal, da se s pravilnim pristopom, sodelovanjem in vsem poznano gorenjsko trmo lahko premika gore. In fantje so jih premaknili kar nekaj.

Že začetek turnirja v soboto je dal slutiti, da fantje niso prišli samo sodelovati. Tekme v soboto so bile prave poslastice. Fantje so se nekajkrat znašli v kočljivem položaju, a so se iz vsakega izvlekli kot pravi športniki. Trmasto, borbeno in nepopustljivo. Vidno utrujeni, a zadovoljni so končali prvi dan močnega turnirja.

Nedelja pa je prinesla podobno sliko, a z majhnimi spremembami.. Fantje so s očitno dobro spočili, trenerski štab je opavil svoje in že prva tekma je pokazala, da tokrat racmani mislijo zelo resno. Zgodba se je nadaljevala tudi na drugi tekmi, fantje so "grizli" in se zanesljivo prebili v fnale turnirja. Nasprotnik ni bil znan do konca zadnje tekme, naši junaki pa so mirno pridrsali na led in z odliko opravili svoje. Semafor je na koncu 30 minut igralnega časa kazal 3:1 v korist našega moštva. Veselje na ledu, pa tudi na tribunah je bilo nepopisno! Starši in spremljevalci so vse dobre poteze nagrajevali z bučnimi aplavzi, prav vsi smo uživali v "Fair Play-u" tako na ledu kot na tribunah.

Na koncu se pač ne moremo izogniti pohvalam. Seveda v prvi vrsti tu fantje, ki so na ledu pustili srce. Neverjetno je bilo stati na tribuni in opazovati pristop in željo po prikazu vsega kar so se v preteklih letih naučili. Starši: BRAVO! Spodbuda svojim, korekten aplavz nasprotniku ob dobrih potezah, nasmeh na obrazu ne glede na razultat. Si lahko kdo sploh želi več? Organizatorji: kapo dol! Pošteno izpeljan turnir, ki je omogočal mladim upom, da odnesejo kar največ, ne glede na to kdo so, in od kod prihajajo. Veliko energije je bilo vložene v res izjemno izvedbo.

"Last, but not least" je izraz, ki se ga dostikrat sliši v angleško govorečih državah. Tokrat je namenjen našim trenerjem. Ne glede na to, da jih omenjamo zadnje jim je treba priznati, da brez njih ne bi šlo. Njihove vzpodbudne besede, strokovne razlage in pošten odnos so fantom dali tisto kar je odločilo turnir v njihovo korist. Hvala!!!

 

 

 

 

Nazaj na seznam

Kontaktni podatki

Informacije HDD Bled
HOKEJSKO DRSALNO DRUŠTVO BLED
LJUBLJANSKA CESTA 5
4260 BLED

Telefon:
041/672-084

E-mail:
info AT rudi-hiti DOT si