Novice

Warrior cup Dunaj 2016

6. Januar 2016, 11:44

Racmani so se med prazniki podali v avstrijsko prestolnico na povabilo domačega kluba na " Zimsko klasiko" imenovano Warrior Cup!

Prvič smo tekmovali po sistemu 3 na 3 in za selekcijo U10 je bil to eden izmed vrhuncev hokejske sezone.

Organizator turnirja, Danube Islanders so odlično organzirali vse potrebno za turnir, ki je potekal  na " Dunajskem mestnem drsališču". Odprto drsališče v velikosti treh hokejskih igrišč stoji v samem starem delu Dunaja ob muzejih, hotelih, parkih in ob  izjemni arhitekturi.  Drsališče je bilo zgrajeno že v letu 1867. Poleg tekem smo na prizorišču imeli tudi kosilo in večerjo in naši racmani so se najedli "Wiener Schnitzla"  Vse ekipe so bile nastanjene v istem hotelu, Sport hotel Vienna, nedaleč od prizorišča.

Na turnirju je sodelovalo 8 ekip: DANUBE ISLANDER ( Austria), KAC (Austria), GRAZ 99er (Austria),  BLACK WINGS LINZ ( Austria),  Red Bull Salzburg ( Austria),  Red Bull Munich ( Germany), Perkons Riga ( Latvia) in naši Racmani HDD Bled ( Slovenia). Kot edino slovensko moštvo smo odpotovali na turnir z mlajšo zasedbo in po začetnih spoznavanjih smo v vsako naslednjo tekmo vstopali boljši! Na koncu smo zasedli odlično 5. mesto.

Organizatorjem je uspel pravi Winter Classic, saj smo bili deležni tako snega, kot zimskih temperatur. Za naše rdečelične malčke je bil to najmanjši problem, nam, ki smo otrdeli na ledenih površinah, pa je pomagal punč in razburljive tekme...

Čestitke vsem Racmanom, ki so se izkazali kot pravi borci in lepo vzgojeni bodoči športniki! Zahvala trenerjem, ki so dobro pripravili naše moštvo in fante bsrečno pripeljali domov!

Še enkrat hvala za povabilo, Danube Islanders, upamo, da se vidimo tudi prihodnje leto! Srečno!

 

 Spodaj prilagamo galerijo slik.

 

Nazaj na seznam

Kontaktni podatki

Informacije HDD Bled
HOKEJSKO DRSALNO DRUŠTVO BLED
LJUBLJANSKA CESTA 5
4260 BLED

Telefon:
041/672-084

E-mail:
info AT rudi-hiti DOT si